This campaign is not active. Please activate this campaign to remove this banner.
Click here for additional information.
Overzicht van de fotografen met de inhoud van hun lezing, workshop of masterclass

Canon heeft tijdens de Experience Days een aantal professionele fotografen uitgenodigd, die elk een lezing, workshop en/of masterclass geven. In het overzicht hieronder lees je meer over deze fotografen en de inhoud van hun lezing, workshop of masterclass.

Lezingen

Arjan Dwarshuis - Natuur (vogels)

Maar liefst 6853 vogelsoorten nam Arjan waar tijdens een reis van 366 dagen door 40 landen. Daarmee verbrak hij het wereldrecord van de Amerikaan Noah Strycker. Hoe bereidde Arjan zich voor op deze reis en waarom is hij eraan begonnen? Tijdens zijn lezing neemt Arjan je mee op een duizelingwekkende vogelrace waarin het allemaal draait om het effectief documenteren van beeld. Aan de hand van een aantal hoogte- en dieptepunten en spectaculaire foto’s ga je het avontuur en de passie van Arjans ’Big Year’ meebeleven. Naast het turen naar 65% van alle volgelsoorten op de wereld, zamelde Arjan geld in voor het baanbrekend programma van Birdlife International, gericht op de bescherming van de 500 meest bedreigde vogelsoorten ter wereld.

Gwen Jansen - Documentaire

Of je nu hobbyist bent of professional, we willen allemaal graag dat onze foto’s of films in voldoende mate worden bekeken. Professioneel documentairemaker Gwen Jansen deelt graag haar visie en ervaring met andere gepassioneerde foto- of filmmakers. In een energieke presentatie geeft zij concrete tips en adviezen aan de hand van real life filmbeelden. Gwen maakte o.m. de begin dit jaar uitgekomen film ‘De Autovakmannen’ over de veranderende wereld van de mobiliteit. Ook de documentaire ‘KUNST…BEGIN DRR NIET AN’ is van Gwen’s hand. De documentaire over beeldend kunstenaar Herman Brood was in oktober 2015 op meerdere filmfestivals te zien en draaide tevens in diverse bioscopen in binnen- en buitenland. Gwen werkt met de EOS C100 Mark II in combinatie met verschillende EF-objectieven.

Frits van Eldik - AI Servo

Frits van Eldik (1969) groeide op als zoon van een garagehouder te midden van auto's. Op zeer jonge leeftijd besloot hij om zijn liefde voor auto's en fotografie te combineren. Wie interesse heeft in actiefotografie van gemotoriseerde sporten, zit goed bij deze Canon Ambassador. Hij schoot in de eerste jaren van zijn carrière veel rallyfoto's en ging vaak naar Circuit Zandvoort voor het fotografisch vastleggen van hoge snelheden. Na zeven jaren werken voor een bureau, startte Frits in 1989 zijn eigen bedrijf. Hij fotografeerde zijn eerste Formule 1 Grand Prix in 1989. In 1994 schoot hij de F1 races van het hele seizoen. De afgelopen jaren heeft hij alle soorten autosport gefotografeerd zoals de Formule 1, de 24 uur van Le Mans, DTM en verder "alles wat snel beweegt".

Bart Heemskerk - Concertfotografie

Van kleinschalige, intieme festivals tot uitverkochte arena’s met ’s werelds grootste sterren; Bart Heemskerk laat elk optreden dat hij door zijn lens bekijkt, er legendarisch uitziet. Van techniek, tot emotie, en van creativiteit naar legendarische verhalen; alles komt voorbij in de lezing van de fotograaf van het Canon project ’Moving Images’. Wat begon als hobby, groeide dankzij zijn liefde voor live muziek uit tot een succesverhaal toen Bart zijn passie voor fotografie en muziek ging combineren. Tegenwoordig reist hij mee met artiesten als Kensington en Armin van Buuren en heeft hij grootheden als Sting, Mick Jagger en Justin Bieber voor zijn lens gehad.

Bas Meelker - Landschapsfotografie

Bas Meelker is landschapsfotograaf uit Groningen. In een landschap, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie. In zijn lezing neemt deze Canon-ambassadeur je mee op reis door zijn creatieve proces. Waar komen de ideeën vandaan? Hoe vind je de juiste locaties? Op die vragen krijg je antwoord tijdens een inspirerende voordracht. Opgeleid als internet marketeer, ontdekte Bas in 2002 de fotografie. Zijn werk wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact met een combinatie van intense kleuren en composities. Onder zijn klanten treffen we naast bekende reclame- en communicatiebureaus namen aan als National Geographic, Canon, Roots Magazine, ANWB. De landschappen van Bas zijn te vinden in boeken, tijdschriften, kranten en internet media, evenals zijn artikelen over het thema.

Ahmet Polat - Storytelling

Ahmet Polat was afgelopen jaar ’het gezicht van de Nederlandse fotografie’ met de eretitel "Fotograaf des Vaderlands". Hij zal aan de hand van eigen projecten dieper in gaan op ’storytelling’. Of het nu straatfotografie, documentaire of mode is, Ahmet weet binnen elk gebied wel een verhaal te vinden en te vertellen. Met zijn commerciële en artistieke projecten geeft hij een eigentijdse invulling aan het vak fotografie met een reeks van veel bezochte exposities in Brussel, Amsterdam, Istanbul, Den Haag en Dordrecht. Hij won in 2005 de prestigieuze ICP infinity award in New York. Hij fotografeerde voor o.a. French and Turkish Vogue, Harper's Bazaar, New York Times, VICE, Elle en De Correspondent. Ahmet werkt nu aan een expositie ('A Bridge too far') en aan theaterstuk met Lucas de Man ('De Man is Lam').

Hugo Cohen - Canon Nederland

1. Canon-kleuren: Beeldstijlen en cameraprofielen
Hoe ontstaan de kleuren van je foto’s en hoe kun je daar invloed op hebben zonder dat je in Photoshop aan de slag gaat? Wat zijn de verschillen als je in JPEG of RAW werkt? Wat zijn eigenlijk de beeldstijlen op je EOS-camera en hoe werk je met cameraprofielen in DPP en in Lightroom? Dus alles over kleuren nog voordat je aan de slag gaat met witbalans, verzadiging, kleurtoon of contrast.

2. Bijzondere functies van Canon-software
Canon maakt software die speciaal ontwikkeld is voor hun camera’s en ook extra functionaliteit toevoegt. De software is gratis beschikbaar op dvd of via download, maar wordt slechts zelden geïnstalleerd en gebruikt. Daarom uitleg over handige functies in DPP, EOS Utility en de app Camera Connect, zodat je nog betere foto’s kunt maken met je Canon camera.

Cees Sloot - Color management + printing

Canon-expert Cees Sloot (Print) geeft een presentatie over Canon’s “Color Management Workflow”. Hét moment om door te vragen op alle technische aspecten van dit proces.

Workshops

Bart Heemskerk - Concertfotografie

Heb je liefde voor muziek en fotografie, en wil je deze graag beginnen te combineren? Dan ben je aan het juiste adres bij Bart Heemskerk, Wat begon als hobby, groeide – dankzij zijn liefde voor live muziek - uit tot een succesverhaal. Tegenwoordig reist de muziekfotograaf mee met artiesten als Kensington en Armin van Buuren en heeft hij grootheden als Sting, Mick Jagger & Justin Bieber voor zijn lens gehad. In deze workshop ga jij met een live band en Bart Heemskerk alle do's en don'ts van de muziekfotografie in de praktijk brengen.

Patrick van Weeren - Filmen met je DSLR

Patrick van Weeren is een Director of Photography en ervaren cameraman voor film en video. Wie meer wil weten over EOS Movies, bezoekt Patricks workshop. Hij heeft onder meer naam gemaakt met het filmen van autosport over de hele wereld: van Grand Prix's en Dakar rally’s, tot specials voor National Geographic TV, Discovery Channel en vele Nederlandse TV-programma’s.

Frits van Eldik - AI Servo

Frits van Eldik (1969) groeide als zoon van een garagehouder op te midden van auto's. Op zeer jonge leeftijd besloot hij om zijn liefde voor auto's en fotografie te combineren. De bezoeker van Experience Days die dynamische fotografie onder de knie wil krijgen, kan van Frits de techniek leren om in opnames in en om het huis beweging aan te brengen en daarmee nog meer plezier te beleven aan fotografie. Frits schoot in de eerste jaren van zijn carrière veel rallyfoto's en ging vaak naar Circuit Zandvoort voor het fotografisch vastleggen van hoge snelheden. Hij fotografeerde zijn eerste Formule 1 Grand Prix in 1989. In 1994 schoot hij de F1 races van het hele seizoen. De afgelopen jaren heeft hij alle soorten autosport gefotografeerd zoals de Formule 1, de 24 uur van Le Mans en DTM.

Steven Ruiter - Roofvogel workshop

Tijdens deze workshop leer je vogels op natuurlijke substraten fotograferen en ook in de vlucht. Roofvogels laten zich in hun karakteristieke houdingen ontspannen portretteren. Het fotograferen in vlucht is een fantastische manier om je skills op het gebied van actiefotografie op een hoger niveau te brengen. Steven geeft instructies over compositie, camera-instellingen en de techniek van actie fotografie. Na ontdekking door Paul Huf in een fotowedstrijd in 1978, is Steven Ruiter zich serieus gaan bezighouden met de natuurfotografie. Al tientallen jaren publiceert hij in binnenlandse en buitenlandse tijdschriften en boeken. Zijn foto's hangen in kantoren van de KLM in Parijs en Milaan. Zijn boek ”Dieren fotograferen” ontving goede recensies van foto- en natuurbladen. In 2012 werd Steven genomineerd voor de finale van de BBC Wildlife Photographer of the Year.

Tineke Visser - Fotoscrapbook

Tineke Visser is freelance vormgever en deelt haar creativiteit graag met anderen, evenals haar kennis van de Selphy. Bij Tineke kun je kiezen uit drie workshops (inclusief de benodigde materialen). In haar professie werkt Tineke vooral digitaal. In haar vrije tijd zijn papier, lijm en foto’s favoriet voor het maken van een vakantie clipboard of een traveljournaal. De workshop thema’s: het maken van een eerste fotoverslag van je dag in een (travel)journaal met schetsen, aantekeningen, herinneringen; je bewaart je herinneringen van deze dag in een ’pocket layout’, oftewel een ’pocket scrapbooking’ met stapels, op een gezellige manier georganiseerde foto’s; je maakt een clipboard met je eigen foto, die je gemakkelijk kunt wisselen en met decoratiemateriaal afstemt op je interieur. Foto's meenemen is niet nodig. Ze worden ter plekke gemaakt en geprint.

Anita Riemersma - Lightpainting

Wil je eens iets anders proberen, je creativiteit gebruiken en heb je een statief en camera met B(ulb) stand? Doe dan mee aan de workshop van Anita Riemersma. Je komt gegarandeerd met verrassende foto’s thuis. Anita fotografeert al ruim 40 jaar en heeft gestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Haar werk combineert ze met haar passie voor sport en lichamelijke opvoeding. Ze ontvangt opdrachten van diverse organisaties en bladen op dit gebied. Sinds een paar jaar is ze enthousiast bezig met lightpainting. Dat betekent letterlijk "schilderen met licht". Tijdens deze workshop gaan de deelnemers in het donker patronen maken met verschillende lampjes en die patronen fotograferen, een unieke manier van leuke foto’s maken.

Ahmet Polat - Storytelling

In deze workshop van Ahmet Polat leer je dat na een mooi beeld, een goed verhaal komt. Aan de hand van eigen werk zal Ahmet uitleggen hoe door middel van fotografie een verhaal is te maken. Deelnemers moeten wel al wat eigen werk meenemen. Ahmet zal op zoek gaan naar hun persoonlijke verhaal. Hij was afgelopen jaar ’het gezicht van de Nederlandse fotografie’ met de eretitel "Fotograaf des Vaderlands". Of het nu straatfotografie, documentaire of mode is, Ahmet weet binnen elk gebied wel een verhaal te vinden en te vertellen. Met zijn commerciële en artistieke projecten geeft hij een eigentijdse invulling aan het vak fotografie met een reeks van veel bezochte exposities in Brussel, Amsterdam, Istanbul, Den Haag en Dordrecht. Hij won in 2005 de prestigieuze ICP infinity award in New York.

Shed Mojahid - Dansfotografie

Hoe dynamisch wil je het maken? Het fotograferen van dansers kun je alleen maar leren van iemand die beide disciplines beheerst. Shed Mojahid is een professioneel danser en fotograaf. Voertaal in zijn workshop is Engels. De deelnemers maken kennis met het thema: ’Freeze movements with Dancers’. Je leert om te gaan met uitdagingen als: ’freeze movements with camera and flash’; ’create movements’; ‘best choices’; ’illuminate a Dancer’. Op 13-jarige leeftijd ontdekt Shed break-dance en wint naast verschillende internationale wedstrijden, tot vier keer toe het Belgisch kampioenschap "battle of the year". Hij maakt deel uit van the Hoochens, zesde breakdance formatie op de internationale wereldranglijst. Na zijn studies aan het INRACI perfektioneert Shed zich in dansfotografie.

Jip Barth - Speedlite

In deze workshop laat Jip Barth je alles weten over het gebruik van flitsers in combinatie met je Canon camera. Je ziet hoe je de camera de juiste balans tussen omgevingslicht en het flitslicht kunt laten bepalen en instellen. En je leert ook hoe je dit naar wens kunt aanpassen. Ook demonstreert Jip het gebruik van ’lightshapers’ zoals een grid en een softbox. Tenslotte toont hij hoe zich een reeks flitsers vanaf de camera laat aansturen. In deze workshop leren deelnemers het geheim kennen van het maken van een mooi portret in een sfeervolle omgeving.

Frans Hodzelmans - Macrofotografie

Frans Hodzelmans begon in de jaren 70 te fotograferen met Canon spiegelreflex camera’s. Twee jaar geleden stapte hij over naar een professionele compactcamera. In de workshop van Frans leren de deelnemers het succes van zijn transformatie kennen. Met een professionele compactcamera kan je wel degelijk écht fotograferen. Maar je moet wel de technische mogelijkheden ontdekken om je creativiteit de ruimte te geven. Tijdens de workshop zullen niet alleen macrofoto’s, maar ook groothoek en tele opnamen aan bod komen. Na de presentatie is er gelegenheid om zelf zo’n camera uit te proberen. Frans maakt je graag wegwijs in alle aspecten van macrofotografie in het vrije veld. Zowel de technische kant als compositie, kleur en vorm krijgen aandacht. Ook vertelt hij hier en daar wat over het zoeken en benaderen van de te fotograferen beestjes.

Jurriaan Hoefsmit - Portretfotografie

Jurriaan Hoefsmit verzorgt de workshop samen met zijn vader Chris Hoefsmit. Zij laten zien hoe je met continulicht en daglicht mooie portretten kunt maken. Er is een model aanwezig. Die ga je als deelnemer fotograferen, waarbij vader en zoon jou van tips en trucs voorzien. Zij tonen verschillende structuren van licht. Je leert instructies geven aan het model, waardoor je foto's nog beter worden. Het is mogelijk om portretlenzen te lenen en te vergelijken. Jurriaan treedt sedert 2007 in de voetsporen van zijn vader en opa als professioneel fotograaf. Geïnspireerd door meesters in de fotografie Bresson, Klein en Haskins trok Jurriaan na zijn studie Grafische Vormgeving door Latijns-Amerika op zoek naar lijnen, ruimte en de mens die zich daarin beweegt. Zijn stijl kenmerkt zich door grafische aspecten, scherpe timing en strakke uitsneden.

Bas Meelker - Urbex

De workshop urbexfotografie (Urban Exploring) van Bas Meelker is misschien wel de meest mysterieuze tak van fotografie. Het fotograferen van oude, verlaten plaatsen; de Urbex fotograaf zoekt naar aftakeling en verval. Voor jou nu een kans om mee te gaan met Bas Meelker. Je blijft op het evenementterrein van Hembrug, een monumentaal industrieterrein met een munitiefabriek, middenin de Stelling van Amsterdam. Het gebied is 42,5 hectare groot en was in gebruik tussen 1897 en 2003. Er staan 125 industriële en deels monumentale gebouwen in een bosrijke omgeving. Hoe mysterieus wil je het hebben? ’Outdoor’ schoeisel is verplicht; je moet stevig op je benen staan. Het werk van Bas wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact met een combinatie van intense kleuren en composities. Onder zijn klanten treffen we naast bekende reclame- en communicatiebureaus namen aan als National Geographic, Canon, Roots Magazine, ANWB.

Cyrille Deuzé - Huisdieren fotografie (honden)

Cyrille Deuzé, fotograaf van Mijn Stijl Fotografie, is gespecialiseerd in dierenfotografie. Meer dan 6.000 verschillende honden heeft ze gefotografeerd in binnen- en buitenland. Tijdens haar workshop leer je hoe je honden haarscherp fotografeert als ze op hoge snelheid aan je voorbij komen rennen. Er zijn tijdens de workshop getrainde hondenmodellen aanwezig. Meenemen: een fotocamera (een compact-, systeem-, of spiegelreflexcamera); zoomobjectief met een brandpuntsafstand tot ca. 200 / 400 mm; voor als het regent, een regenhoes voor je camera. Trek kleding aan waarmee je op de grond kunt liggen. Mijn Stijl Fotografie is opleider in Nederland en België op het gebied van hondenfotografie. Met het grote cursusaanbod kan iemand zich ontwikkelen tot (dieren)fotograaf. Cyrille geeft ook Lightroom en Photoshop cursussen en leert je de camera uitstekend te bedienen.

Fotografie workshop voor kinderen - Click It

Fotografie als medium is niet meer weg te denken uit de leefwereld van kinderen (leeftijd 6 – 12 jaar). Door de opkomst van het internet en sociale media komen wij en vooral onze kinderen meer dan ooit in aanraking met beelden. Goede beelden maken is een kunst die het best van jongs af aan leert. Welke technieken zijn daarvoor nodig? Hoe leer ik de camera te gebruiken? Hoe kan ik mijn foto’s bewerken? Al deze vragen worden beantwoord in deze door Clickit verzorgde workshop.

Masterclass

Aad Sommeling - Fotobewerking composities

Tijdens deze masterclass van Adrian Sommeling ga je een portret van een model schieten en deze plaatsen tegen een andere achtergrond, waardoor het portret nog interessanter wordt. Je kijkt naar het licht van de achtergrondafbeelding en je gaat dit zelfde soort licht nabootsen met studiolampen. Vervolgens snij je het model in Photoshop los van de achtergrond en plaatst deze in een nieuwe achtergrond. Met de nodige kleur en contrast aanpassingen ontstaat er vervolgens een nieuw realistisch interessant(er) beeld.
Adrian is commercieel fotograaf en tevens ’digital artist’. Zijn passie ligt vooral in het maken van verhalende afbeeldingen. Daartoe schiet hij verschillende foto’s en voegt deze samen tot een nieuwe realistisch geheel in Photoshop. Adrian werkt veel voor reclamebureaus en geeft daarnaast ook nog workshops over de hele wereld.

Jip Bart - Speedlite

In deze masterclass legt Jip Barth eerst de theorie van het gebruik van de Canon Speedlites in combinatie met een EOS camera uit. Daarna gaan de deelnemers aan de slag en bouwen stap voor stap verschillende sets op met een reeks van flitsers in verschillende groepen en met verschillende ’lightshapers’. Daarnaast komen ook zaken als menglicht, hard/diffuus licht en ’lightshapers’ aan de orde. Na het volgen van de workshop is de deelnemer in staat om een set met drie ’speedlites’ op te bouwen en in te stellen.

Patrick van Weeren - Filmen met je DSLR

Patrick van Weeren verzorgt een masterclass over EOS Movies. Patrick van Weeren is een Director of Photography en ervaren cameraman voor film en video.Hij heeft onder meer naam gemaakt met het filmen van autosport over de hele wereld: van Grand Prix's en Dakar rally’s tot specials voor National Geographic TV, Discovery Channel en vele Nederlandse TV-programma’s.

Toonen & Wientjens - Glamour fotografie

Hans Toonen en Hans Wientjens geven 4 korte masterclasses van 3 uur. Tijdens een interessante presentatie laten ze een aantal foto’s zien met een duidelijke uitleg hoe die tot stand zijn gekomen. Daarna ga je onder hun supervisie zelf aan de slag met 2 ervaren modellen in aparte sets. Je krijgt tijdens de masterclass heldere uitleg over regie,licht en handige tips zodat je met prachtige foto’s naar huis gaat! Twee namen, één foto. Toonen (camera) en Wientjens (licht en fotobewerking) horen bij elkaar als dag en nacht. Door hun jarenlange samenwerking hebben Toonen en Wientjens een eigen en zeer herkenbare stijl gecreëerd die in binnen- en buitenland enorm wordt gewaardeerd. Hun werk valt op door perfecte belichting, stijl en klasse. Deze meesters van de glamourfotografie zien hun werk regelmatig gepubliceerd in ‘s werelds bekendste mannenglossy’s waaronder Playboy, FHM en Maxim.

Ashvin Ghisyawan - Bruidsfotografie

Ashvin Ghisyawan behoort tot de top 20 bruidsfotografen van de wereld. Zijn masterclass richt zich op iedereen die een keer kennis wil maken met bruidsfotografie of graag zou willen weten wat je nodig hebt om een goede bruidsfotograaf te worden. Hij houdt een betoog over apparatuur, instellen van de camera en het gebruik van de juiste lens. Deelnemers zijn daarnaast in de gelegenheid om aan de hand van zijn adviezen een echt bruidspaar te fotograferen. Deelnemers leren via eenvoudige, creatieve tips hoe ze naar licht moeten kijken en de juiste momenten te kiezen om vast te leggen. Deze vaardigheden komen ook van pas in andere takken van fotografie. Ashvin’s vorige workshop kreeg met een 8,6 de hoogste beoordeling.

Jeroen Swolfs - Straatfotografie Zaanse Schans

Onder leiding van straatfotograaf Jeroen Swolfs van het wereldwijde fotoproject Streets of the World ga je in deze masterclass naar de Zaanse Schans voor het maken van foto’s. Na een korte inleiding van Jeroen en voorbespreking over straatfotografie in zijn algemeen, kun je zelf kiezen uit 3 opties die je in 2 uur tijd gaat uitvoeren op de zeer fotogenieke en vooral drukke Zaanse Schans. Na terugkeer naar het Hembrugterrein wordt het door jouw geselecteerde werk besproken. Zeven jaar lang onafgebroken overal ter wereld fotograferen klinkt als een droom voor de meeste fotografen. Jeroen vertrok in 2009 om ieder land ter wereld te bezoeken en het straatleven vast te leggen. Zeven jaar later heeft hij 195 landen bezocht en ter illustratie van zijn avonturen een boek uitgegeven met als titel Streets of the World.

Rene Bosch - Product fotografie

Rene Bosch heeft als doel met zijn masterclass de deelnemers te inspireren om online platforms zoals Marktplaats, Speurders, Tweedehands.nl, EBay enz. in te zetten als een online portfolio voor het etaleren en verkopen van hun gefotografeerde producten aan een breed publiek. De masterclass omvat verschillende onderwerpen zoals: doorzicht (bv. glaswerk), opzicht (bv. huisraad), reflectie (bv. metaal). Verschillende fotografische oplossingen passeren de revue, zoals het fotograferen op een eenvoudige Limbo (rondwand) of het creëren van een lichtverloop in de achtergrond. Tijdens de workshops kunnen bezoekers met hun eigen camera in 5 verschillende studio setups onder begeleiding werken met verschillende lichtbronnen. Rene studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en is diverse malen genomineerd en prijswinnaar van PANL (Photographers Association of the Netherlands).

Tony Vingerhoets - TS-E tilt-shift fotografie

In zijn TS-E tilt-shift Masterclass zal Tony Vingerhoets het onderscheidende element van zijn fotografisch werk over brengen zoals compositie, helderheid, detail, kleur en contrast. Het leeuwendeel van zijn oeuvre is gemaakt met Canon TS-E lenzen. Na een grondige, inzichtelijke uitleg over tilt-shift techniek en de vele creatieve mogelijkheden van de TS-E lenzen neemt Tony je mee in de wereld van high-end fotografie. Middels zijn portfolio laat hij zien welke topfoto’s je kunt schieten met Canon’s superieure TS-E lenzen. Dat zal zeker inspireren om vervolgens zelf aan de slag te gaan met een tilt-shift lens en ervaring op doen met perspectiefcorrectie, scherptediepte-controle, select focus, miniatuur-effect en meer. Afhankelijk van weersomstandigheden wordt zowel binnen als buiten gefotografeerd.

Canon Nederland
Copyright © 2017
Overzicht van de fotografen met de inhoud van hun lezing, workshop of masterclass

Canon heeft tijdens de Experience Days een aantal professionele fotografen uitgenodigd, die elk een lezing, workshop en/of masterclass geven. In het overzicht hieronder lees je meer over deze fotografen en de inhoud van hun lezing, workshop of masterclass.

Lezingen

Arjan Dwarshuis - Natuur (vogels)

Maar liefst 6853 vogelsoorten nam Arjan waar tijdens een reis van 366 dagen door 40 landen. Daarmee verbrak hij het wereldrecord van de Amerikaan Noah Strycker. Hoe bereidde Arjan zich voor op deze reis en waarom is hij eraan begonnen? Tijdens zijn lezing neemt Arjan je mee op een duizelingwekkende vogelrace waarin het allemaal draait om het effectief documenteren van beeld. Aan de hand van een aantal hoogte- en dieptepunten en spectaculaire foto’s ga je het avontuur en de passie van Arjans ’Big Year’ meebeleven. Naast het turen naar 65% van alle volgelsoorten op de wereld, zamelde Arjan geld in voor het baanbrekend programma van Birdlife International, gericht op de bescherming van de 500 meest bedreigde vogelsoorten ter wereld.

Gwen Jansen - Documentaire

Of je nu hobbyist bent of professional, we willen allemaal graag dat onze foto’s of films in voldoende mate worden bekeken. Professioneel documentairemaker Gwen Jansen deelt graag haar visie en ervaring met andere gepassioneerde foto- of filmmakers. In een energieke presentatie geeft zij concrete tips en adviezen aan de hand van real life filmbeelden. Gwen maakte o.m. de begin dit jaar uitgekomen film ‘De Autovakmannen’ over de veranderende wereld van de mobiliteit. Ook de documentaire ‘KUNST…BEGIN DRR NIET AN’ is van Gwen’s hand. De documentaire over beeldend kunstenaar Herman Brood was in oktober 2015 op meerdere filmfestivals te zien en draaide tevens in diverse bioscopen in binnen- en buitenland. Gwen werkt met de EOS C100 Mark II in combinatie met verschillende EF-objectieven.

Frits van Eldik - AI Servo

Frits van Eldik (1969) groeide op als zoon van een garagehouder te midden van auto's. Op zeer jonge leeftijd besloot hij om zijn liefde voor auto's en fotografie te combineren. Wie interesse heeft in actiefotografie van gemotoriseerde sporten, zit goed bij deze Canon Ambassador. Hij schoot in de eerste jaren van zijn carrière veel rallyfoto's en ging vaak naar Circuit Zandvoort voor het fotografisch vastleggen van hoge snelheden. Na zeven jaren werken voor een bureau, startte Frits in 1989 zijn eigen bedrijf. Hij fotografeerde zijn eerste Formule 1 Grand Prix in 1989. In 1994 schoot hij de F1 races van het hele seizoen. De afgelopen jaren heeft hij alle soorten autosport gefotografeerd zoals de Formule 1, de 24 uur van Le Mans, DTM en verder "alles wat snel beweegt".

Bart Heemskerk - Concertfotografie

Van kleinschalige, intieme festivals tot uitverkochte arena’s met ’s werelds grootste sterren; Bart Heemskerk laat elk optreden dat hij door zijn lens bekijkt, er legendarisch uitziet. Van techniek, tot emotie, en van creativiteit naar legendarische verhalen; alles komt voorbij in de lezing van de fotograaf van het Canon project ’Moving Images’. Wat begon als hobby, groeide dankzij zijn liefde voor live muziek uit tot een succesverhaal toen Bart zijn passie voor fotografie en muziek ging combineren. Tegenwoordig reist hij mee met artiesten als Kensington en Armin van Buuren en heeft hij grootheden als Sting, Mick Jagger en Justin Bieber voor zijn lens gehad.

Cees Sloot - Color management + printing

Canon-expert Cees Sloot (Print) geeft een presentatie over Canon’s “Color Management Workflow”. Hét moment om door te vragen op alle technische aspecten van dit proces.

Bas Meelker - Landschapsfotografie

Bas Meelker is landschapsfotograaf uit Groningen. In een landschap, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie. In zijn lezing neemt deze Canon-ambassadeur je mee op reis door zijn creatieve proces. Waar komen de ideeën vandaan? Hoe vind je de juiste locaties? Op die vragen krijg je antwoord tijdens een inspirerende voordracht. Opgeleid als internet marketeer, ontdekte Bas in 2002 de fotografie. Zijn werk wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact met een combinatie van intense kleuren en composities. Onder zijn klanten treffen we naast bekende reclame- en communicatiebureaus namen aan als National Geographic, Canon, Roots Magazine, ANWB. De landschappen van Bas zijn te vinden in boeken, tijdschriften, kranten en internet media, evenals zijn artikelen over het thema.

Ahmet Polat - Storytelling

Ahmet Polat was afgelopen jaar ’het gezicht van de Nederlandse fotografie’ met de eretitel "Fotograaf des Vaderlands". Hij zal aan de hand van eigen projecten dieper in gaan op ’storytelling’. Of het nu straatfotografie, documentaire of mode is, Ahmet weet binnen elk gebied wel een verhaal te vinden en te vertellen. Met zijn commerciële en artistieke projecten geeft hij een eigentijdse invulling aan het vak fotografie met een reeks van veel bezochte exposities in Brussel, Amsterdam, Istanbul, Den Haag en Dordrecht. Hij won in 2005 de prestigieuze ICP infinity award in New York. Hij fotografeerde voor o.a. French and Turkish Vogue, Harper's Bazaar, New York Times, VICE, Elle en De Correspondent. Ahmet werkt nu aan een expositie ('A Bridge too far') en aan theaterstuk met Lucas de Man ('De Man is Lam').

Hugo Cohen - Canon Nederland

1. Canon-kleuren: Beeldstijlen en cameraprofielen
Hoe ontstaan de kleuren van je foto’s en hoe kun je daar invloed op hebben zonder dat je in Photoshop aan de slag gaat? Wat zijn de verschillen als je in JPEG of RAW werkt? Wat zijn eigenlijk de beeldstijlen op je EOS-camera en hoe werk je met cameraprofielen in DPP en in Lightroom? Dus alles over kleuren nog voordat je aan de slag gaat met witbalans, verzadiging, kleurtoon of contrast.

2. Bijzondere functies van Canon-software
Canon maakt software die speciaal ontwikkeld is voor hun camera’s en ook extra functionaliteit toevoegt. De software is gratis beschikbaar op dvd of via download, maar wordt slechts zelden geïnstalleerd en gebruikt. Daarom uitleg over handige functies in DPP, EOS Utility en de app Camera Connect, zodat je nog betere foto’s kunt maken met je Canon camera.

Workshops

Bart Heemskerk - Concertfotografie

Heb je liefde voor muziek en fotografie, en wil je deze graag beginnen te combineren? Dan ben je aan het juiste adres bij Bart Heemskerk, Wat begon als hobby, groeide – dankzij zijn liefde voor live muziek - uit tot een succesverhaal. Tegenwoordig reist de muziekfotograaf mee met artiesten als Kensington en Armin van Buuren en heeft hij grootheden als Sting, Mick Jagger & Justin Bieber voor zijn lens gehad. In deze workshop ga jij met een live band en Bart Heemskerk alle do's en don'ts van de muziekfotografie in de praktijk brengen.

Patrick van Weeren - Filmen met je DSLR

Patrick van Weeren is een Director of Photography en ervaren cameraman voor film en video. Wie meer wil weten over EOS Movies, bezoekt Patricks workshop. Hij heeft onder meer naam gemaakt met het filmen van autosport over de hele wereld: van Grand Prix's en Dakar rally’s, tot specials voor National Geographic TV, Discovery Channel en vele Nederlandse TV-programma’s.

Frits van Eldik - AI Servo

Frits van Eldik (1969) groeide als zoon van een garagehouder op te midden van auto's. Op zeer jonge leeftijd besloot hij om zijn liefde voor auto's en fotografie te combineren. De bezoeker van Experience Days die dynamische fotografie onder de knie wil krijgen, kan van Frits de techniek leren om in opnames in en om het huis beweging aan te brengen en daarmee nog meer plezier te beleven aan fotografie. Frits schoot in de eerste jaren van zijn carrière veel rallyfoto's en ging vaak naar Circuit Zandvoort voor het fotografisch vastleggen van hoge snelheden. Hij fotografeerde zijn eerste Formule 1 Grand Prix in 1989. In 1994 schoot hij de F1 races van het hele seizoen. De afgelopen jaren heeft hij alle soorten autosport gefotografeerd zoals de Formule 1, de 24 uur van Le Mans en DTM.

Steven Ruiter - Roofvogel workshop

Tijdens deze workshop leer je vogels op natuurlijke substraten fotograferen en ook in de vlucht. Roofvogels laten zich in hun karakteristieke houdingen ontspannen portretteren. Het fotograferen in vlucht is een fantastische manier om je skills op het gebied van actiefotografie op een hoger niveau te brengen. Steven geeft instructies over compositie, camera-instellingen en de techniek van actie fotografie. Na ontdekking door Paul Huf in een fotowedstrijd in 1978, is Steven Ruiter zich serieus gaan bezighouden met de natuurfotografie. Al tientallen jaren publiceert hij in binnenlandse en buitenlandse tijdschriften en boeken. Zijn foto's hangen in kantoren van de KLM in Parijs en Milaan. Zijn boek ”Dieren fotograferen” ontving goede recensies van foto- en natuurbladen. In 2012 werd Steven genomineerd voor de finale van de BBC Wildlife Photographer of the Year.

Tineke Visser - Fotoscrapbook

Tineke Visser is freelance vormgever en deelt haar creativiteit graag met anderen, evenals haar kennis van de Selphy. Bij Tineke kun je kiezen uit drie workshops (inclusief de benodigde materialen). In haar professie werkt Tineke vooral digitaal. In haar vrije tijd zijn papier, lijm en foto’s favoriet voor het maken van een vakantie clipboard of een traveljournaal. De workshop thema’s: het maken van een eerste fotoverslag van je dag in een (travel)journaal met schetsen, aantekeningen, herinneringen; je bewaart je herinneringen van deze dag in een ’pocket layout’, oftewel een ’pocket scrapbooking’ met stapels, op een gezellige manier georganiseerde foto’s; je maakt een clipboard met je eigen foto, die je gemakkelijk kunt wisselen en met decoratiemateriaal afstemt op je interieur. Foto's meenemen is niet nodig. Ze worden ter plekke gemaakt en geprint.

Anita Riemersma - Lightpainting

Wil je eens iets anders proberen, je creativiteit gebruiken en heb je een statief en camera met B(ulb) stand? Doe dan mee aan de workshop van Anita Riemersma. Je komt gegarandeerd met verrassende foto’s thuis. Anita fotografeert al ruim 40 jaar en heeft gestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Haar werk combineert ze met haar passie voor sport en lichamelijke opvoeding. Ze ontvangt opdrachten van diverse organisaties en bladen op dit gebied. Sinds een paar jaar is ze enthousiast bezig met lightpainting. Dat betekent letterlijk "schilderen met licht". Tijdens deze workshop gaan de deelnemers in het donker patronen maken met verschillende lampjes en die patronen fotograferen, een unieke manier van leuke foto’s maken.

Fotografie workshop voor kinderen - Click It

Fotografie als medium is niet meer weg te denken uit de leefwereld van kinderen (leeftijd 6 – 12 jaar). Door de opkomst van het internet en sociale media komen wij en vooral onze kinderen meer dan ooit in aanraking met beelden. Goede beelden maken is een kunst die het best van jongs af aan leert. Welke technieken zijn daarvoor nodig? Hoe leer ik de camera te gebruiken? Hoe kan ik mijn foto’s bewerken? Al deze vragen worden beantwoord in deze door Clickit verzorgde workshop.

Ahmet Polat - Storytelling

In deze workshop van Ahmet Polat leer je dat na een mooi beeld, een goed verhaal komt. Aan de hand van eigen werk zal Ahmet uitleggen hoe door middel van fotografie een verhaal is te maken. Deelnemers moeten wel al wat eigen werk meenemen. Ahmet zal op zoek gaan naar hun persoonlijke verhaal. Hij was afgelopen jaar ’het gezicht van de Nederlandse fotografie’ met de eretitel "Fotograaf des Vaderlands". Of het nu straatfotografie, documentaire of mode is, Ahmet weet binnen elk gebied wel een verhaal te vinden en te vertellen. Met zijn commerciële en artistieke projecten geeft hij een eigentijdse invulling aan het vak fotografie met een reeks van veel bezochte exposities in Brussel, Amsterdam, Istanbul, Den Haag en Dordrecht. Hij won in 2005 de prestigieuze ICP infinity award in New York.

Shed Mojahid - Dansfotografie

Hoe dynamisch wil je het maken? Het fotograferen van dansers kun je alleen maar leren van iemand die beide disciplines beheerst. Shed Mojahid is een professioneel danser en fotograaf. Voertaal in zijn workshop is Engels. De deelnemers maken kennis met het thema: ’Freeze movements with Dancers’. Je leert om te gaan met uitdagingen als: ’freeze movements with camera and flash’; ’create movements’; ‘best choices’; ’illuminate a Dancer’. Op 13-jarige leeftijd ontdekt Shed break-dance en wint naast verschillende internationale wedstrijden, tot vier keer toe het Belgisch kampioenschap "battle of the year". Hij maakt deel uit van the Hoochens, zesde breakdance formatie op de internationale wereldranglijst. Na zijn studies aan het INRACI perfektioneert Shed zich in dansfotografie.

Jip Barth - Speedlite

In deze workshop laat Jip Barth je alles weten over het gebruik van flitsers in combinatie met je Canon camera. Je ziet hoe je de camera de juiste balans tussen omgevingslicht en het flitslicht kunt laten bepalen en instellen. En je leert ook hoe je dit naar wens kunt aanpassen. Ook demonstreert Jip het gebruik van ’lightshapers’ zoals een grid en een softbox. Tenslotte toont hij hoe zich een reeks flitsers vanaf de camera laat aansturen. In deze workshop leren deelnemers het geheim kennen van het maken van een mooi portret in een sfeervolle omgeving.

Frans Hodzelmans - Macrofotografie

Frans Hodzelmans begon in de jaren 70 te fotograferen met Canon spiegelreflex camera’s. Twee jaar geleden stapte hij over naar een professionele compactcamera. In de workshop van Frans leren de deelnemers het succes van zijn transformatie kennen. Met een professionele compactcamera kan je wel degelijk écht fotograferen. Maar je moet wel de technische mogelijkheden ontdekken om je creativiteit de ruimte te geven. Tijdens de workshop zullen niet alleen macrofoto’s, maar ook groothoek en tele opnamen aan bod komen. Na de presentatie is er gelegenheid om zelf zo’n camera uit te proberen. Frans maakt je graag wegwijs in alle aspecten van macrofotografie in het vrije veld. Zowel de technische kant als compositie, kleur en vorm krijgen aandacht. Ook vertelt hij hier en daar wat over het zoeken en benaderen van de te fotograferen beestjes.

Jurriaan Hoefsmit - Portretfotografie

Jurriaan Hoefsmit verzorgt de workshop samen met zijn vader Chris Hoefsmit. Zij laten zien hoe je met continulicht en daglicht mooie portretten kunt maken. Er is een model aanwezig. Die ga je als deelnemer fotograferen, waarbij vader en zoon jou van tips en trucs voorzien. Zij tonen verschillende structuren van licht. Je leert instructies geven aan het model, waardoor je foto's nog beter worden. Het is mogelijk om portretlenzen te lenen en te vergelijken. Jurriaan treedt sedert 2007 in de voetsporen van zijn vader en opa als professioneel fotograaf. Geïnspireerd door meesters in de fotografie Bresson, Klein en Haskins trok Jurriaan na zijn studie Grafische Vormgeving door Latijns-Amerika op zoek naar lijnen, ruimte en de mens die zich daarin beweegt. Zijn stijl kenmerkt zich door grafische aspecten, scherpe timing en strakke uitsneden.

Bas Meelker - Urbex

De workshop urbexfotografie (Urban Exploring) van Bas Meelker is misschien wel de meest mysterieuze tak van fotografie. Het fotograferen van oude, verlaten plaatsen; de Urbex fotograaf zoekt naar aftakeling en verval. Voor jou nu een kans om mee te gaan met Bas Meelker. Je blijft op het evenementterrein van Hembrug, een monumentaal industrieterrein met een munitiefabriek, middenin de Stelling van Amsterdam. Het gebied is 42,5 hectare groot en was in gebruik tussen 1897 en 2003. Er staan 125 industriële en deels monumentale gebouwen in een bosrijke omgeving. Hoe mysterieus wil je het hebben? ’Outdoor’ schoeisel is verplicht; je moet stevig op je benen staan. Het werk van Bas wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact met een combinatie van intense kleuren en composities. Onder zijn klanten treffen we naast bekende reclame- en communicatiebureaus namen aan als National Geographic, Canon, Roots Magazine, ANWB.

Cyrille Deuzé - Huisdieren fotografie (honden)

Cyrille Deuzé, fotograaf van Mijn Stijl Fotografie, is gespecialiseerd in dierenfotografie. Meer dan 6.000 verschillende honden heeft ze gefotografeerd in binnen- en buitenland. Tijdens haar workshop leer je hoe je honden haarscherp fotografeert als ze op hoge snelheid aan je voorbij komen rennen. Er zijn tijdens de workshop getrainde hondenmodellen aanwezig. Meenemen: een fotocamera (een compact-, systeem-, of spiegelreflexcamera); zoomobjectief met een brandpuntsafstand tot ca. 200 / 400 mm; voor als het regent, een regenhoes voor je camera. Trek kleding aan waarmee je op de grond kunt liggen. Mijn Stijl Fotografie is opleider in Nederland en België op het gebied van hondenfotografie. Met het grote cursusaanbod kan iemand zich ontwikkelen tot (dieren)fotograaf. Cyrille geeft ook Lightroom en Photoshop cursussen en leert je de camera uitstekend te bedienen.

Masterclass

Aad Sommeling - Fotobewerking composities

Tijdens deze masterclass van Adrian Sommeling ga je een portret van een model schieten en deze plaatsen tegen een andere achtergrond, waardoor het portret nog interessanter wordt. Je kijkt naar het licht van de achtergrondafbeelding en je gaat dit zelfde soort licht nabootsen met studiolampen. Vervolgens snij je het model in Photoshop los van de achtergrond en plaatst deze in een nieuwe achtergrond. Met de nodige kleur en contrast aanpassingen ontstaat er vervolgens een nieuw realistisch interessant(er) beeld. Adrian is commercieel fotograaf en tevens ’digital artist’. Zijn passie ligt vooral in het maken van verhalende afbeeldingen. Daartoe schiet hij verschillende foto’s en voegt deze samen tot een nieuwe realistisch geheel in Photoshop. Adrian werkt veel voor reclamebureaus en geeft daarnaast ook nog workshops over de hele wereld.

Jip Bart - Speedlite

In deze masterclass legt Jip Barth eerst de theorie van het gebruik van de Canon Speedlites in combinatie met een EOS camera uit. Daarna gaan de deelnemers aan de slag en bouwen stap voor stap verschillende sets op met een reeks van flitsers in verschillende groepen en met verschillende ’lightshapers’. Daarnaast komen ook zaken als menglicht, hard/diffuus licht en ’lightshapers’ aan de orde. Na het volgen van de workshop is de deelnemer in staat om een set met drie ’speedlites’ op te bouwen en in te stellen.

Patrick van Weeren - Filmen met je DSLR

Patrick van Weeren verzorgt een masterclass over EOS Movies. Patrick van Weeren is een Director of Photography en ervaren cameraman voor film en video.Hij heeft onder meer naam gemaakt met het filmen van autosport over de hele wereld: van Grand Prix's en Dakar rally’s tot specials voor National Geographic TV, Discovery Channel en vele Nederlandse TV-programma’s.

Toonen & Wientjens - Glamour fotografie

Hans Toonen en Hans Wientjens geven 4 korte masterclasses van 3 uur. Tijdens een interessante presentatie laten ze een aantal foto’s zien met een duidelijke uitleg hoe die tot stand zijn gekomen. Daarna ga je onder hun supervisie zelf aan de slag met 2 ervaren modellen in aparte sets. Je krijgt tijdens de masterclass heldere uitleg over regie,licht en handige tips zodat je met prachtige foto’s naar huis gaat! Twee namen, één foto. Toonen (camera) en Wientjens (licht en fotobewerking) horen bij elkaar als dag en nacht. Door hun jarenlange samenwerking hebben Toonen en Wientjens een eigen en zeer herkenbare stijl gecreëerd die in binnen- en buitenland enorm wordt gewaardeerd. Hun werk valt op door perfecte belichting, stijl en klasse. Deze meesters van de glamourfotografie zien hun werk regelmatig gepubliceerd in ‘s werelds bekendste mannenglossy’s waaronder Playboy, FHM en Maxim.

Ashvin Ghisyawan - Bruidsfotografie

Ashvin Ghisyawan behoort tot de top 20 bruidsfotografen van de wereld. Zijn masterclass richt zich op iedereen die een keer kennis wil maken met bruidsfotografie of graag zou willen weten wat je nodig hebt om een goede bruidsfotograaf te worden. Hij houdt een betoog over apparatuur, instellen van de camera en het gebruik van de juiste lens. Deelnemers zijn daarnaast in de gelegenheid om aan de hand van zijn adviezen een echt bruidspaar te fotograferen. Deelnemers leren via eenvoudige, creatieve tips hoe ze naar licht moeten kijken en de juiste momenten te kiezen om vast te leggen. Deze vaardigheden komen ook van pas in andere takken van fotografie. Ashvin’s vorige workshop kreeg met een 8,6 de hoogste beoordeling.

Jeroen Swolfs - Straatfotografie Zaanse Schans

Onder leiding van straatfotograaf Jeroen Swolfs van het wereldwijde fotoproject Streets of the World ga je in deze masterclass naar de Zaanse Schans voor het maken van foto’s. Na een korte inleiding van Jeroen en voorbespreking over straatfotografie in zijn algemeen, kun je zelf kiezen uit 3 opties die je in 2 uur tijd gaat uitvoeren op de zeer fotogenieke en vooral drukke Zaanse Schans. Na terugkeer naar het Hembrugterrein wordt het door jouw geselecteerde werk besproken. Zeven jaar lang onafgebroken overal ter wereld fotograferen klinkt als een droom voor de meeste fotografen. Jeroen vertrok in 2009 om ieder land ter wereld te bezoeken en het straatleven vast te leggen. Zeven jaar later heeft hij 195 landen bezocht en ter illustratie van zijn avonturen een boek uitgegeven met als titel Streets of the World.

Rene Bosch - Product fotografie

Rene Bosch heeft als doel met zijn masterclass de deelnemers te inspireren om online platforms zoals Marktplaats, Speurders, Tweedehands.nl, EBay enz. in te zetten als een online portfolio voor het etaleren en verkopen van hun gefotografeerde producten aan een breed publiek. De masterclass omvat verschillende onderwerpen zoals: doorzicht (bv. glaswerk), opzicht (bv. huisraad), reflectie (bv. metaal). Verschillende fotografische oplossingen passeren de revue, zoals het fotograferen op een eenvoudige Limbo (rondwand) of het creëren van een lichtverloop in de achtergrond. Tijdens de workshops kunnen bezoekers met hun eigen camera in 5 verschillende studio setups onder begeleiding werken met verschillende lichtbronnen. Rene studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en is diverse malen genomineerd en prijswinnaar van PANL (Photographers Association of the Netherlands).

Tony Vingerhoets - TS-E tilt-shift fotografie

In zijn TS-E tilt-shift Masterclass zal Tony Vingerhoets het onderscheidende element van zijn fotografisch werk over brengen zoals compositie, helderheid, detail, kleur en contrast. Het leeuwendeel van zijn oeuvre is gemaakt met Canon TS-E lenzen. Na een grondige, inzichtelijke uitleg over tilt-shift techniek en de vele creatieve mogelijkheden van de TS-E lenzen neemt Tony je mee in de wereld van high-end fotografie. Middels zijn portfolio laat hij zien welke topfoto’s je kunt schieten met Canon’s superieure TS-E lenzen. Dat zal zeker inspireren om vervolgens zelf aan de slag te gaan met een tilt-shift lens en ervaring op doen met perspectiefcorrectie, scherptediepte-controle, select focus, miniatuur-effect en meer. Afhankelijk van weersomstandigheden wordt zowel binnen als buiten gefotografeerd.

Canon Nederland
Copyright © 2017