This campaign is not active. Please activate this campaign to remove this banner.
Click here for additional information.

Home >

Sprekers

Share:

Sprekers

 

Hieronder staan de sprekers op alfabetische volgorde vermeld. Klik op de onderstaande foto voor meer informatie van de desbetreffende spreker.

Tony Bosma

 

Tony Bosma (1973) is de oprichter van de internationaal erkende trendwatching-­‐, innovatie-­‐ en toekomst adviesorganisatie Extend Limits.

 

Extend Limits is gestart (2004) als één van de eerste weblogs in Nederland op het gebied van trendwatching en toekomstdenken. Inmiddels is Extend Limits uitgegroeid tot een internationale bron voor kennis en informatie over innovatie, toekomst en daadwerkelijk verstorende trends en ontwikkelingen. Extend Limits monitort de wereld zodat je je niet afvraagt waarom ontwikkelingen plaatsvinden maar je vraagt je af waarom ze nog niet hebben plaatsgevonden.

 

Tony Bosma is de oprichter en het boegbeeld van Extend Limits. Door zijn jarenlange ervaring, brede klantreferenties en vooral unieke manier van werken staat hij internationaal bekend als een gerenommeerde trendwatcher/futurist. Naast lezingen en workshops wordt Tony Bosma veelvuldig gevraagd als toekomstexpert, in panelsessies, als adviseur, jurylid en inspirator / executive coach. Vanuit Extend Limits ondersteunt hij organisaties, instituten en overheden bij het in kaart brengen van toekomstbeelden (scenarioplanning) en doet hij strategie challenges.

Naar boven

Tessa Cramer

 

Tessa Cramer (1985) werkt als docent (toekomst)onderzoek en sociologie aan de Fontys Academy for Creative Industries. Tessa heeft een master sociologie en schrijft een proefschrift over de professionalisering van toekomstexperts bij Maastricht University. Daarnaast is Tessa bestuurslid van de Dutch Future Society. Eerder was zij als onderzoeker verbonden aan Science of the Time, TrendsActive en als redacteur aan trendmagazine Second Sight.

Thema: Ontboxing: van vierkant naar rond

Naar boven

Goos Eilander

 

Goos Eilander leidt het gereputeerde marktonderzoeksbureau Trendbox. Hij zal ingaan op de uitkomsten van het kwantitatieve onderzoek naar trends en maar de kracht van 'trendbeelden' onder een representatieve uitsnede van de Nederlandse bevolking.

Naar boven

Tom Kniesmeijer

 

Het bruist, binnen de samenleving. Lente in de tijdgeest, de vernieuwing lonkt in alle hoeken. Tom Kniesmeijer vertelt hoe dat zo komt en wat je er mee kunt doen als mens en als organisatie. En wat je moet doen, om je identiteit niet te verliezen binnen een snel veranderende context.
Wat zijn de grote lijnen van de komende jaren en wat betekenen ze voor management, marketing en communicatie?

Tom Kniesmeijer (53) is toekomstpsycholoog. Hij adviseert organisaties hoe ze hun strategie kunnen laten aansluiten bij een veranderende tijdgeest en geeft workshops en trendlezingen. Tijdens zijn carrière gaf hij strategische adviezen aan een keur van grote en kleinere merken in Nederland en het buitenland, was hij bestuurslid van branchevereniging VEA en voorzitter van de Effiejury voor de meest effectieve communicatie. Tom schreef twee boeken: De Seizoenen van de Tijdgeest en Het Matje, Zingevingsfitness. Daarnaast is hij de initiator van de TrendRede en werkt hij aan zijn eerste roman.

Naar boven

Richard Lamb

 

TrendsVerwachting™ Online Marketing en Communicatie

TrendStrateeg & Futuroloog Richard Lamb, Msc Bureau TrendWatcher.com zal een TrendsVerwachting geven rond Online Marketing en Communicatie. Ook zal hij laten zien hoe hij de toekomst voorspelt aan de hand van zijn TODO Brainstormmodel voor Trends; Kansen en Innovatie.
Richard Lamb is afgestudeerd aan de TU Delft (Information Science); auteur van boeken als ‘Your Future!’ en hoofdredacteur van TrendWatcher.TV. Hij voorspelde in 2006 & 2007 de financiële crisis van 2008 en het Jarenlange Economische Zaagtandherstel tot 2020+: “Via een Transitie-Economie” gaan we van een Groei-Economie naar een Balans-Economie”. Zie TrendsVerwachting.nl om alvast zijn TrendsVerwachtingen op te pikken.

Naar boven

Norbert Mirani

 

Norbert Mirani is werkzaam in de mediabranche, tevens is hij verbonden aan o.a. BrandFuel, TrendRede en Science of the Time. Opleiding: economie, en sociale wetenschappen (universiteit cum laude). Hij heeft een indrukwekkend aantal artikelen op z’n naam staan online en offline, is auteur en co-auteur van diverse boeken over trends en merken. Zijn werk kent een een grote variatie aan thema’s uiteenlopend van strategie en positionering tot experience economy.

Thema: SIGNS OF THE TIME
Too strong a product focus is a danger: It Is Society That Matters.

Naar boven

Tessa Petrusa

 

Tessa Petrusa (1980) heeft, na haar studie Culturele Antropologie en niet-Westerse Samenlevingen aan de Universiteit van Amsterdam, op verschillende plekken als onderzoeker gewerkt.  Na haar werk bij Kenniscentrum Beroepsonderwijs Arbeidsmarkt in Nijmegen, het lectoraat gedifferentieerd Human Resources Management (Hogeschool van Amsterdam) en het lectoraat Familiebedrijven (Hogeschool Windesheim), geeft Tessa nu les in trendonderzoek en antropologie aan de Fontys Academy for Creative Industries. Daarnaast studeert Tessa Industriële Vormgeving aan de KABK in Den Haag.

 

Thema: Ontboxing: van vierkant naar rond

Naar boven

Carl Rohde

 

Carl Rohde zal de meest relevante trends behandelen voor de Nederlandse markt zoals hij ze onderzoekt met drieduizend studenten en Coolhunters wereldwijd. Rohde is lector Trendwatching & Innovate in Amsterdam en Den Haag en professor Trendwatching & Innovate in Shanghai.

Naar boven

Farid Tabarki

 

Farid Tabarki is de oprichter van Studio Zeitgeist. Hij doet sinds 2000 onderzoek naar de (Europese) tijdsgeest. Onderwerpen waar hij met zijn studio onder andere onderzoek naar doet zijn: radicale decentralisatie, radicale transparantie, (social) media, Europa, het nieuwe werken, de toekomst van financiële dienstverlening, energie(opwekking), onderwijs, open data, privacy, voedsel(productie), 3D printen, marketing/PR en de kernelementen van het nieuwe economische en maatschappelijke systeem. Farid is in 2012 uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year 2012-2013. Uit het juryrapport: "Tabarki staat voor kwaliteit en transparantie en is een lichtend voorbeeld voor de professionalisering van het vak van trendwatcher. Farid Tabarki slaagt erin om ondanks de serieuze materie geestig en vlot te zijn. Hij maakt indruk met zijn mix van klanten en zijn brede internationale oriëntatie.” Daarnaast presenteerde hij TV-programma's als MTV Coolpolitics en 'Durf te Denken, van Socrates tot Sartre' en is hij veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider. Eind 2013 maakte de Volkskrant bekend dat hij tot de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders behoort. Farid heeft een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad en bij BNR Nieuwsradio.

Naar boven